Afd. 2 - Højbo

Højbo, vores næst ældste og helt nye afdeling, en del af Frederikshavn Boligforening.

Denne hjemmeside har til formål at informere afdelingens beboere, og andre interesserede, om den nylig overståede, totalrenovering af afdelingen.

Højbo er opført i efterkrigstiden i årene 1949 til 1950, og fremstår efter totalrenoveringen som nulenergihuse.

Totalrenoveringen af Højbo sker i et led af, at Frederikshavn Boligforening har vedtaget en ny og meget stor fremtidig energipolitik.

Efter renoveringen fremstår Højbo superisoleret, opvarmet ved hjælp af solceller som laver solvarme, og vertikale boringer til jordvarme. Samtidig er der installeret smiley paneller i hver lejlighed, som skal hjælpe beboerne med, at få det optimale ud af varme og undgå fugt i lejlighederne samtidig med der bliver et meget bedre indeklima. Der er installeret nye køkkener og badeværelser.

Højbo fremstår efter totalrenoveringen, som det eneste nulenergihus i hele Danmark